Facebook

ABS sensoren VW VOLKSWAGEN SHARAN (7M8, 7M9, 7M6)

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto

ABS sensoren VW VOLKSWAGEN SHARAN (7M8, 7M9, 7M6)

Zelf monteren ABS-sensor

Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo laag mogelijk zijn. Een juist werkend ABS systeem op uw auto is essentieel voor de veiligheid en wordt daarom ook meegenomen in de apk keuring om ongelukken te voorkomen. Als de losse abs sensor defect is kan deze makkelijk zonder al te veel kosten vervangen worden het wordt duurder als u de abs computer of regelunit moet vervangen dit zelfde geld voor de wielnaaf waar de abs sensor in zit, deze zijn ook iets prijziger. Autoruiten zijn nog steeds van gelaagd glas.

ABS-sensor op uw VW VOLKSWAGEN SHARAN (7M8, 7M9, 7M6) uitlezen

Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw VW VOLKSWAGEN. U kunt bij ons langs komen voor onze expertise. De spatborden en deuren zijn eigenlijk niet aan slijtage onderhevig. Als het ABS-systeem niet goed werkt kan dit ook komen door vuil op de sensoren waardoor het signaal niet goed gelezen kan worden.

De werking van een ABS-sensor

Als u een ABS sensor gaat kopen moet u eerst kijken welke uitvoering van ABS sensoren u op uw auto heeft. Onze aangesloten garages kunnen u helpen bij het installeren van het bestelde onderdeel onder uw auto. Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. Deze ring is magnetisch en ook te vinden door een metalen plaatje te gebruiken.

Producten