Facebook

ABS sensoren VW VOLKSWAGEN TRANSPORTER III Open laadbak/ Chassis

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
Geen types gevonden

ABS sensoren VW VOLKSWAGEN TRANSPORTER III Open laadbak/ Chassis

ABS-sensor op uw VW VOLKSWAGEN TRANSPORTER III Open laadbak/ Chassis uitlezen

De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 25 jaar enorm geweest. Alleen olie lekkage is uit den boze gezien het milieu. Een storing in de auto elektronische onderdelen geeft vaak niet verklaarbare problemen. De sensor om uit te lezen is meestal een los onderdeel wat in de buurt van het wiel zit.

De werking van een ABS-sensor

Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw VW VOLKSWAGEN. Wij controleren altijd bij de auto dealer of de onderdelen passen op uw auto. Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. Voor autoglas is eigenlijk nog geen vervanger.

Zelf monteren ABS-sensor

De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. De ABS-ring in het wiellager werkt samen met de ABS-sensor onder de auto. Vandaar dat wij veel tijd hebben gestoken in het maken van een handige website. De ABS-sensoren zijn gemonteerd bij de wielen en ook elektrisch. Als het ABS-systeem niet goed werkt kan dit ook komen door vuil op de sensoren waardoor het signaal niet goed gelezen kan worden.