FacebookWhatsApp us +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp us!

Remklauwen VW VOLKSWAGEN

Net als de remschijven en remblokken, zijn de remklauwen een onmisbaar onderdeel voor het remsysteem van uw auto.Remklauwen worden ook wel remtangen genoemd. Wanneer u het rempedaal indrukt, dan drukt de remklauw met de zuigers de remblokken op de remschijven, waardoor uw auto tot stilstand komt. Remklauwen hebben over het algemeen een lange levensduur, maar door vuil kan een remklauw uiteindelijk vast komen te zitten.

Remklauwen VW VOLKSWAGEN

Rode remklauwen

De auto-onderdelen van tegenwoordig zijn verder door ontwikkeld. De remweg wordt mede bepaald door de afmeting van de remtang. Bumpers zijn geen slijtonderdelen van een auto. Maak de remklauw los van zijn steun, de 2 inbusbouten dienen los gedraaid te worden en als laatste de remleiding demonteren.Vaak is er ook schade aan de remblokken of remschijven als de remklauw vervangen moet worden dit moet goed gecontroleerd worden.

Remklauw met 1 piston

Wij controleren altijd bij de VW VOLKSWAGEN dealer of de onderdelen passen op uw auto. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw auto. Roest in remklauwen veroorzaakt vast zitten en lekkage. Na een noodstop kunnen de remschijven trillen. Er zijn ook achter remklauwen als er ook remschijven gebruikt worden.

Remklauw terugstellen auto

Koelvloeistof loopt door de slang en wordt rond gepompt door de waterpomp. Welke onderdelen slijten wel in uw voertuig? Versleten remklauwen maken de blokken en schijven ook kapot. Met een klik op het artikelnummer kunt u de artikelspecificaties zien.