Facebook

Remschoenen SAAB 900 II Cabriolet

Remschoenen werken hetzelfde als remblokken er wordt remvoering tegen een remschijf of remtrommel aangedrukt wat frictie veroorzaakt. De remschoensets worden alleen aan de achterzijde van de auto gebruikt en slijten niet erg snel waardoor deze niet vaak vervangen worden. Wel is het een apk afkeur als de auto op de remmen testbank onvoldoende remt aan de achterzijde, of als er remverschil is.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
12.1993 tot 02.1998
96
131
Cabriolet
12.1993 tot 02.1998
110
150
Cabriolet
12.1993 tot 02.1998
125
170
Cabriolet

Remschoenen SAAB 900 II Cabriolet

Remschoenset monteren

De schoen worden in de remtrommel gemonteerd en ertegen aan gedrukt tijdens het remmen de set bestaat altijd uit minimaal 4 segmenten omdat er 2 segmenten per wiel worden gemonteerd. Aluminium is een lichte materiaal wat vaker wordt verwerkt in de automobiel industrie. De schoenen moeten altijd per as vervangen worden om remverschil te voorkomen. Deze handremschoenen worden bediend door een handremkabel i.p.v. wielremcilinders. De wegligging is een heel belangrijk item bij een apk-keuring.

Remschoenen als handrem

Een auto uit België heeft vele kilometers op slechte wegen gemaakt.. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw SAAB 900 II Cabriolet past. Op onder andere YouTube hebben wij diverse video's staan welke u helpen bij het monteren van het door u bestelde onderdeel. Alle onderdelen zijn uitvoerig getest en zijn gemaakt in de EU.

Remschoenen SAAB bestellen

Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: BEDFORDSUBARUNISSANFORDLADA. Koelvloeistof loopt door de slang en wordt rond gepompt door de waterpomp. Vaak zijn de remschoenen de oorzaak van het remverschil en dienen dan ook vervangen en opnieuw afgesteld te worden . Koplampen worden steeds meer met led gemaakt.

Producten