FacebookWhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!

Remslangen

Remslangen op uw auto verbinden de remklauw met het hydraulische remsysteem en zijn gevuld met remvloeistof. Remslangen worden regelmatig afgekeurd bij de apk keuring en vaak op haarscheuren die bijna niet te zien zijn dit kan gevaarlijk zijn als er lekkage ontstaat. De druk in de remslangen wordt groot als men het rempedaal intrapt, bij lekkage zullen de remblokken niet hard genoeg tegen de remschijven gedrukt worden waardoor de remweg aanzienlijk langer zal zijn.

Remslangen en remvloeistoffen

Omdat de remslang van rubber is wordt deze na verloop van tijd hard en droogt uit waardoor er haarscheuren ontstaan. Dit gebeurd vaak pas na vele kilometers zeker boven de 60.000 kilometer maar is wel een aandachtspunt bij de apk keuring. Tijdens het lekken verliest men druk in het remsysteem waardoor dit niet meer naar behoren kan functioneren en er gevaar tijden het remmen ontstaat. Wij controleren altijd bij de auto dealer of de onderdelen passen op uw auto.

Remslang bestellen voor uw auto

Vandaar dat wij veel tijd hebben gestoken in het maken van een duidelijke website. Elke auto heeft een eigen VIN-nummer. Wilt u aankoop wijzigen? Neem dan telefonisch contact met ons op. Alle remslangen moeten voorzien zijn van de juiste DOT-specificaties, die vastgelegd zijn in de Europese regelgeving.

Remslang demonteren

Op onder andere YouTube hebben wij diverse video's staan welke u helpen bij het monteren van het door u bestelde onderdeel. Het kan ook zijn dat uw remslang lekt. Het is dus van essentieel belang om tijdig de remslangen te controleren op haar scheuren of lekkage. Als u dus nieuwe remonderdelen gaat vervangen is het handig om altijd een busje remvloeistof bij de hand te hebben. De remslang zit gemonteerd tussen de remklauw en remleidingen van uw auto en zijn altijd flexibel omdat uw wiel moet kunnen veren ten opzichte van de carrosserie.