Facebook

Remslangen DAIMLER XJ 40, 81

Remslangen op uw auto verbinden de remklauw met het hydraulische remsysteem en zijn gevuld met remvloeistof. Remslangen worden regelmatig afgekeurd bij de apk keuring en vaak op haarscheuren die bijna niet te zien zijn dit kan gevaarlijk zijn als er lekkage ontstaat. De druk in de remslangen wordt groot als men het rempedaal intrapt, bij lekkage zullen de remblokken niet hard genoeg tegen de remschijven gedrukt worden waardoor de remweg aanzienlijk langer zal zijn.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto

Remslangen DAIMLER XJ 40, 81

De juiste remslang vinden

Remleidingen zijn er in vele maten en uitvoeringen, maar hebben altijd nippels aan de uiteinden om ze te verbinden met de remklauwen en cilinders en aan de andere kant op de stalen leidingen op het chassis. De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% voor en 50% achter. Dot 3 komt ook wel voor bij Japanse automobielen en LHM komt voor bij citroen. Bij het vervangen van remslangen dient men rekening te houden dat er remvloeistof kan weglekken en bij gevuld moet worden.

Remslang monteren

De versnellingsbak kan bij een oudere auto nog wel eens lekken. Deze lopen vanaf de hoofdremcilinder naar de wielen. Bij kleine haarscheuren is ons advies om de remslang direct te vervangen, omdat er veel druk door de slangen gaat en er direct een groot probleem kan ontstaan tijdens het remmen. Wij controleren altijd bij de DAIMLER XJ 40, 81 dealer of de onderdelen passen op uw auto.

Remslang bestellen voor uw DAIMLER

De remvloeistof loopt door de remslangen en leidingen om de remklauwen en remblokken te kunnen bedienen. Fabrieks-rebuilt houdt in nieuwe veren en nieuwe rubberdelen. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 10 jaar enorm geweest. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: JEEPFORDNISSANMITSUBISHISSANGYONG.