FacebookWhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!

Remklauwen ROVER

Net als de remschijven en remblokken, zijn de remklauwen een onmisbaar onderdeel voor het remsysteem van uw auto.Remklauwen worden ook wel remtangen genoemd. Wanneer u het rempedaal indrukt, dan drukt de remklauw met de zuigers de remblokken op de remschijven, waardoor uw auto tot stilstand komt. Remklauwen hebben over het algemeen een lange levensduur, maar door vuil kan een remklauw uiteindelijk vast komen te zitten.

Remklauw revisiesets ROVER

Een remklauw vervormt licht door de ontstane remkracht. Remslangen verbinden de remtangen met het remsysteem. Maak de remklauw los van zijn steun, de 2 inbusbouten dienen los gedraaid te worden en als laatste de remleiding demonteren.Vaak is er ook schade aan de remblokken of remschijven als de remklauw vervangen moet worden dit moet goed gecontroleerd worden. Demonteren van remklauwen stelt niet veel voor.

Het ontluchten van een remklauw

Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw auto komen. Het gewicht van auto's is bepalend voor de remweg. Bij montage altijd de remvloeistof bijvullen of verversen. Hier bedoeld men remklauw mee. Na de winter controleren en schoon maken helpt vast zitten voorkomen.

Vastzittende remklauw

Voertuigen worden steeds sneller gemaakt. Een handrem mechanisme in de achterklauw werkt vaak niet meer. Versleten remklauwen maken de blokken en schijven ook kapot. Wij leveren onderdelen van de merken Brakemax, Brembo en ABS