FacebookWhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!

Remklauwen SAAB

Net als de remschijven en remblokken, zijn de remklauwen een onmisbaar onderdeel voor het remsysteem van uw auto.Remklauwen worden ook wel remtangen genoemd. Wanneer u het rempedaal indrukt, dan drukt de remklauw met de zuigers de remblokken op de remschijven, waardoor uw auto tot stilstand komt. Remklauwen hebben over het algemeen een lange levensduur, maar door vuil kan een remklauw uiteindelijk vast komen te zitten.

Het ontluchten van een remklauw

Een motorkap is nu ook al vaak van kunststof of aluminium. De motordelen worden eigenlijk niet nagekeken bij een keuring. Wij controleren altijd bij de SAAB dealer of de onderdelen passen op uw auto. Tijdens onverwacht hard en langdurig remmen kunnen de remblokken roken.

Vastzittende remklauw

Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw auto, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Goede werking van de remklauw geven het juiste rem gedrag van uw auto. Gietijzer komt minder veel voor als component. De airco van het voertuig zorgt voor een fijne temperatuur.

Remklauw revisiesets auto

Een noodstop kan alleen met een goed onderhouden remsysteem. Pistons ook wel zuigers genoemd gaan roesten. Bij ons zijn de remklauwen voorzien van een CR203 coating, ook wel Chromium 3 genoemd. Deze moderne coating is niet belastend voor het milieu. Remvloeistof verversen moet eens in de 2 jaar. Een RDW keuring is verplicht bij een import auto.