FacebookWhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!

Remklauwen SKODA

Net als de remschijven en remblokken, zijn de remklauwen een onmisbaar onderdeel voor het remsysteem van uw auto.Remklauwen worden ook wel remtangen genoemd. Wanneer u het rempedaal indrukt, dan drukt de remklauw met de zuigers de remblokken op de remschijven, waardoor uw auto tot stilstand komt. Remklauwen hebben over het algemeen een lange levensduur, maar door vuil kan een remklauw uiteindelijk vast komen te zitten.

Het ontluchten van een remklauw

Elke SKODA heeft een eigen VIN-nummer. De versnellingsbak kan bij een oudere auto nog wel eens lekken. De EGR klep zorgt voor de juiste lucht toevoer in de motor. De remklauw is gemonteerd op het fusee van het voertuig. Remklauw revisie komt nog wel voor bij oldtimers.

Remklauw revisiesets auto

Maak de remklauw los van zijn steun, de 2 inbusbouten dienen los gedraaid te worden en als laatste de remleiding demonteren.Vaak is er ook schade aan de remblokken of remschijven als de remklauw vervangen moet worden dit moet goed gecontroleerd worden. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw auto, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Ontluchten van het remsysteem gebeurd op de remklauw. Ontluchtingsnippels breken vaak af bij ontluchten.

Vastzittende remklauw

De airco van het voertuig zorgt voor een koude temperatuur. Remslangen verbinden de remtangen met het remsysteem. Na een noodstop kunnen de remschijven trillen. Remklauwen worden bij de apk keuring uitvoerig op werking getest.