FacebookWhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!

Remschoenen DAIMLER

Remschoenen werken hetzelfde als remblokken er wordt remvoering tegen een remschijf of remtrommel aangedrukt wat frictie veroorzaakt. De remschoensets worden alleen aan de achterzijde van de auto gebruikt en slijten niet erg snel waardoor deze niet vaak vervangen worden. Wel is het een apk afkeur als de auto op de remmen testbank onvoldoende remt aan de achterzijde, of als er remverschil is.

Remschoenen zelf demonteren

Uitlezen van de boord computer kan bijna alleen bij de auto dealer. Elke DAIMLER heeft een eigen VIN-nummer. Op onder andere YouTube hebben wij diverse video's staan welke u helpen bij het monteren van het door u bestelde onderdeel. Remschoenen kopen doet u bij RemDiscounter.nl met kortingen tot wel 65% op de winkelprijs. Gietijzer komt minder veel voor als component.

Remschoen zelf monteren

Let bij het demonteren op het lekken van remvloeistof als de wielremcilinder los gemaakt wordt. De versnellingsbak kan bij een oudere auto nog wel eens lekken. Fabrieks-rebuilt houdt in nieuwe pistons, nieuwe veren en nieuwe glijbussen. De schoenen moeten altijd per as vervangen worden om remverschil te voorkomen. De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% achter en 50% voor.

Remschoenen monteren auto

Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw auto. Verstandig is het om ook even de wielremcilinders op lekkage te controleren en de remtrommels op oneffenheden. Remschoenen en apk keuring Doordat de remmen van uw auto voor uw veiligheid zorgen worden deze bij de apk keuring zeer grondig onderzocht. Aluminium velgen worden steeds vaker bij aflevering geleverd.