FacebookWhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!

Remschoenen ISUZU

Remschoenen werken hetzelfde als remblokken er wordt remvoering tegen een remschijf of remtrommel aangedrukt wat frictie veroorzaakt. De remschoensets worden alleen aan de achterzijde van de auto gebruikt en slijten niet erg snel waardoor deze niet vaak vervangen worden. Wel is het een apk afkeur als de auto op de remmen testbank onvoldoende remt aan de achterzijde, of als er remverschil is.

Remschoenen zelf demonteren

De schoenen moeten altijd per as vervangen worden om remverschil te voorkomen. Remverschil in de wielen kan erg gevaarlijk zijn daar de auto dan bij het remmen naar links of rechts kan uitbreken waardoor men in de slip kan raken. De schoen worden in de remtrommel gemonteerd en ertegen aan gedrukt tijdens het remmen de set bestaat altijd uit minimaal 4 segmenten omdat er 2 segmenten per wiel worden gemonteerd. De achterwielen remmen maar voor ongeveer 20% mee terwijl de voor remmen 80% voor hun rekening nemen.

Remschoen zelf monteren

Bij elke bestelling krijgt u van ons een gratis tube keramisch vet en spuitbus remreiniger. Aluminium velgen worden steeds vaker bij aflevering gemonteerd. Lucht en interieur filters worden bij een onderhoudsbeurt vervangen. Deze handremschoenen worden bediend door een handremkabel i.p.v. wielremcilinders.

Remschoenen monteren ISUZU

Vaak zijn de remschoenen de oorzaak van het remverschil en dienen dan ook vervangen en opnieuw afgesteld te worden . Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw auto, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Als de remvoering op de remschoenen nog dik genoeg is maar wel natte plekken vertoont moet u deze vervangen, daar het remvermogen anders niet voldoende is voor de apk keuring. Verstandig is het om ook even de wielremcilinders op lekkage te controleren en de remtrommels op oneffenheden. De juiste banden spanning zorgt voor een lagere brandstof verbruik.