FacebookWhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!

Remschoenen MG

Remschoenen werken hetzelfde als remblokken er wordt remvoering tegen een remschijf of remtrommel aangedrukt wat frictie veroorzaakt. De remschoensets worden alleen aan de achterzijde van de auto gebruikt en slijten niet erg snel waardoor deze niet vaak vervangen worden. Wel is het een apk afkeur als de auto op de remmen testbank onvoldoende remt aan de achterzijde, of als er remverschil is.

Remschoenen zelf demonteren

Hierbij worden te grote remverschillen bij de achterwielen direct op gemerkt en zorgt voor een apk afkeur van de auto. Voor sommige auto’s zijn er nu ook complete voor gemonteerde remschoensets inclusief wielremcilinders te koop. De juiste remschoen set voor uw CAR vind u makkelijk via uw kenteken. De schoenen moeten altijd per as vervangen worden om remverschil te voorkomen.

Remschoen zelf monteren

Indien gewenst kunt u uw onderdelen ook ophalen bij ons in Ermelo. Remschoenen en apk keuring Doordat de remmen van uw auto voor uw veiligheid zorgen worden deze bij de apk keuring zeer grondig onderzocht. De achterwielen remmen maar voor ongeveer 20% mee terwijl de voor remmen 80% voor hun rekening nemen. Elke MG heeft een eigen VIN-nummer.

Remschoenen monteren auto

Remverschil in de wielen kan erg gevaarlijk zijn daar de auto dan bij het remmen naar links of rechts kan uitbreken waardoor men in de slip kan raken. Als de remschoenen natte of donkere plekken vertonen wijst dat op een lekkende wielremcilinder en moet u deze dus ook vervangen. Heeft u geen kenteken, dan kunt u bij ons ook zoeken via merk, model en type van uw auto. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 25 jaar enorm geweest.