FacebookWhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!

Remschoenen PONTIAC

Remschoenen werken hetzelfde als remblokken er wordt remvoering tegen een remschijf of remtrommel aangedrukt wat frictie veroorzaakt. De remschoensets worden alleen aan de achterzijde van de auto gebruikt en slijten niet erg snel waardoor deze niet vaak vervangen worden. Wel is het een apk afkeur als de auto op de remmen testbank onvoldoende remt aan de achterzijde, of als er remverschil is.

Remschoen zelf monteren

Remschoenen vervangen begint met demontage van het wiel en de remtrommel, nu ziet u de remschoenen zitten deze zijn met elkaar verbonden door de remschoen montage set en wielremcilinder. Bij een goede kwaliteit auto onderdelen zullen de kosten lager liggen op termijn. Met een klik op het artikelnummer kunt u de artikelspecificaties raadplegen. Een remschoen set is altijd zonder montage veren, deze remschoen montage set kunt u er dan ook los bij bestellen.

Remschoenen monteren PONTIAC

Als de remvoering op de remschoenen nog dik genoeg is maar wel natte plekken vertoont moet u deze vervangen, daar het remvermogen anders niet voldoende is voor de apk keuring. Aluminium is een lichte materiaal wat vaker wordt verwerkt in de automobiel industrie. Ook moeten de remtrommels goed nagekeken en eventueel gereinigd of vervangen worden. Elke auto heeft een eigen VIN-nummer.

Remschoenen zelf demonteren

Vaak zijn de remschoenen de oorzaak van het remverschil en dienen dan ook vervangen en opnieuw afgesteld te worden . Wanneer de zomer voor de deur staat is het extra van belang om het onderhoud op orde te hebben. De schoen worden in de remtrommel gemonteerd en ertegen aan gedrukt tijdens het remmen de set bestaat altijd uit minimaal 4 segmenten omdat er 2 segmenten per wiel worden gemonteerd. Welke onderdelen slijten wel in uw auto?