FacebookWhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!

Remschoenen VOLVO

Remschoenen werken hetzelfde als remblokken er wordt remvoering tegen een remschijf of remtrommel aangedrukt wat frictie veroorzaakt. De remschoensets worden alleen aan de achterzijde van de auto gebruikt en slijten niet erg snel waardoor deze niet vaak vervangen worden. Wel is het een apk afkeur als de auto op de remmen testbank onvoldoende remt aan de achterzijde, of als er remverschil is.

Remschoen zelf monteren

Als de remvoering op de remschoenen nog dik genoeg is maar wel natte plekken vertoont moet u deze vervangen, daar het remvermogen anders niet voldoende is voor de apk keuring. Waterpomp zorgt voor de koeling van de motor. U kunt bij ons langs komen voor onze expertise. De juiste kwaliteit onderdelen garandeert uw veiligheid.

Remschoenen zelf demonteren

Gietijzer komt steeds minder vaak voor als component. U vind op onze website dus altijd remschoenen sets in 1 verpakking waar dus 4 segmenten in zitten en eventuele handrem hendels. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw VOLVO past. Een RDW keuring is verplicht bij een geimporteerde auto. De airco van het voertuig zorgt voor een koude temperatuur.

Remschoenen monteren auto

Koelvloeistof loopt door de slang en wordt rond gepompt door de waterpomp. De achterremmen zijn met remschoenen uitgerust als er ook gebruik gemaakt wordt van remtrommels. De motordelen worden eigenlijk niet nagekeken bij een keuring. Remschoenen vervangen begint met demontage van het wiel en de remtrommel, nu ziet u de remschoenen zitten deze zijn met elkaar verbonden door de remschoen montage set en wielremcilinder. Wij controleren altijd bij de auto dealer of de onderdelen passen op uw auto.