FacebookWhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!

Remslangen HONDA

Remslangen op uw auto verbinden de remklauw met het hydraulische remsysteem en zijn gevuld met remvloeistof. Remslangen worden regelmatig afgekeurd bij de apk keuring en vaak op haarscheuren die bijna niet te zien zijn dit kan gevaarlijk zijn als er lekkage ontstaat. De druk in de remslangen wordt groot als men het rempedaal intrapt, bij lekkage zullen de remblokken niet hard genoeg tegen de remschijven gedrukt worden waardoor de remweg aanzienlijk langer zal zijn.

Remslang demonteren

Wij controleren altijd bij de HONDA dealer of de onderdelen passen op uw auto. Bent u op zoek naar de Track & Trace code van uw bestelling? Deze mailen wij naar uw e-mailadres. Bij het vervangen van remslangen dient men rekening te houden dat er remvloeistof kan weglekken en bij gevuld moet worden. Men moet er wel op rekenen dat het remsysteem ontlucht moet worden. Tijdens de apk keuring is dit dan ook een afkeur punt.

Remslang bestellen voor uw auto

Het kan ook zijn dat uw remslang lekt. Een storing in de auto elektronische onderdelen geeft vaak niet verklaarbare problemen. De remvloeistof loopt door de remslangen en leidingen om de remklauwen en remblokken te kunnen bedienen. De EGR klep zorgt voor de juiste lucht toevoer in de motor.

Remslangen en remvloeistoffen

Houd u er rekening mee dat er altijd de juiste remvloeistof wordt gebruikt daar deze door de slangen loopt en bij verkeerde vloeistof het rubber aangetast kan worden. De versnellingsbak kan bij een oudere auto nog wel eens lekken. Het wegdek bepaald mede de slijtage aan uw rem onderdelen. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw auto, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. De remleidingen zijn de dunnen stalen leidingen onder het chassis en deze lopen vanaf de hoofdremcilinder naar de wielen en aan het einde van de remleiding zit een remslang gemonteerd.