FacebookWhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!

Remslangen MG

Remslangen op uw auto verbinden de remklauw met het hydraulische remsysteem en zijn gevuld met remvloeistof. Remslangen worden regelmatig afgekeurd bij de apk keuring en vaak op haarscheuren die bijna niet te zien zijn dit kan gevaarlijk zijn als er lekkage ontstaat. De druk in de remslangen wordt groot als men het rempedaal intrapt, bij lekkage zullen de remblokken niet hard genoeg tegen de remschijven gedrukt worden waardoor de remweg aanzienlijk langer zal zijn.

Remslang bestellen voor uw MG

Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo licht mogelijk zijn. Ook bij een grote onderhoudsbeurt moeten de remslangen gecontroleerd worden. Koplampen worden steeds meer met led gemaakt. Uiteraard werken wij alleen met fabrikanten die aan deze specificaties voldoen.

Remslangen en remvloeistoffen

Wij controleren altijd bij de auto dealer of de onderdelen passen op uw auto. Alle remslangen moeten voorzien zijn van de juiste DOT-specificaties, die vastgelegd zijn in de Europese regelgeving. Remslangen zitten op de remklauw geschroefd en de andere kant op de remleiding die op het chassis zit. Elke auto heeft een eigen VIN-nummer.

Remslang demonteren

Aluminium velgen worden steeds vaker gemonteerd. Remslangen slijten dit komt omdat de remklauw beweegt t.o.v. het chassis hier tussen beweegt de remslang licht mee. Remleidingen zijn er in vele maten en uitvoeringen, maar hebben altijd nippels aan de uiteinden om ze te verbinden met de remklauwen en cilinders en aan de andere kant op de stalen leidingen op het chassis. Dit zijn in ieder geval de kosten niet daar een half litertje nog geen 5 euro kost.