FacebookWhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!

Remtrommels BMW

Een remtrommel zit vaak op de achterzijde van de auto, deze werkt samen met een aantal andere onderdelen waaronder de remschoenen wielremcilinder en handremkabel al deze delen bij elkaar zorgen ervoor dat de auto tot stilstand komt aan de achterzijde. Een remtrommel zelf gaat over het algemeen erg lang mee, tenzij er een ophoping van roest ontstaat door vocht binnenin de remtrommel.

Remtrommels met wiellagers

De electronica in de huidige auto geeft veel storingen. Mocht er een remcilinder gaan lekker waardoor er olie in de remtrommel komt dan dienen de remschoenen sowieso vervangen te worden deze remschoenen werken namelijk als een spons en neemt een groot gedeelte van de olie op die weg lekt vanuit de wielremcilinder. Via uw kenteken voorzien wij u van het het passende onderdeel. De versnellingsbak kan bij een oudere auto nog wel eens lekken.

Remtrommels zelf demonteren

Versleten trommels herkend men aan te diepe groeven in het loopvlak waardoor het loopvlak niet meer glad is en aansluit met de remschoenen opschuren gaat niet in dit geval daar de schoen bij het monteren tegen de groeven aanlopen en de remtrommel er niet overheen gaat. De spatborden en deuren zijn eigenlijk niet aan slijtage onderhevig. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw BMW komen. Het afnemen van de remkracht aan de achterzijde wordt tijdens de apk keuring gemeten ook komt hier remverschil aan het licht. De remtrommel kan hierna gewoon schoongemaakt worden.

Remtrommel voor uw auto

De EGR klep zorgt voor de juiste lucht toevoer in de motor. Bij autopartsonline.nl koopt u de trommels dan ook altijd per paar om geen remverschil te krijgen let er ook op of u de wiellagers welke in de trommel kunnen zitten mee moet vervangen. Uitlezen van de boord computer kan bijna alleen bij de dealer. Ook in dit geval moet u altijd per as vervangen dat wil zeggen per 2. Consumenten kunnen flink besparen op hun onderhoudskosten van hun auto.