FacebookWhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!

Stuurkogels SMART

Een stuurkogel is een kogelgewricht die zorgt voor de verbinding tussen het wiel en het stuurhuis. De buitenste stuurkogel zit aan de wielzijde gemonteerd,deze wordt op de binnenste stuurkogel geschroefd.de binnenste stuurkogel wordt ook wel axiaalkogel genoemd en deze zit aan het stuurhuis bevestigd. De stuurkogel kan men afstellen om de sporing van de auto te bepalen dit gebeurd bij het uitlijnen van de auto.

APK-afkeur stuurkogels

De wegligging is een heel belangrijk item bij een apk-keuring. Inmiddels hebben wij al meer dan 12.500 positieve reviews ontvangen. Gietijzer komt steeds minder vaak voor als component. Fuseekogels, stuurkogels, spoorstangen en stabilisatorstangen behoren tot de auto onderdelen groep chassis-delen of ook wel stuurdelen genoemd.

Stuurkogels voor uw SMART bestellen

Bijna elke auto heeft meerdere van bovenstaande chassisonderdelen op de auto zitten en deze zorgen voor een stabiele en gecontroleerde wegligging en stuurgedrag van het voertuig. Elke auto heeft een eigen VIN-nummer. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: VOLVOSUBARUINFINITIMERCEDES-BENZ. Bent u op zoek naar de Track & Trace code van uw bestelling? Deze mailen wij naar uw e-mailadres.

Stuurkogel zelf monteren

Alle onderdelen zijn uitvoerig getest en zijn gemaakt in de Europese Unie. Het vervangen van bijvoorbeeld stabilisatorstangen kan het beste per paar gebeuren daar links en rechts dezelfde krachten krijgen te verduren dit zelfde geld voor een stuurkogel of fuseekogel. Het is daarom belangrijk om de fuseekogels, stuurkogels en stabilisatoren regelmatig of tijdens een onderhoudsbeurt op speling of defecten te controleren. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw auto komen. Bij de apk keuring van de auto wordt er nauwlettend naar de stuur onderdelen gekeken daar deze uitermate belangrijk zijn voor uw veiligheid tijdens het rijden.